Hitta rätt resväska för resan på nätet

Oavsett var du vill resa i världen, behöver du rätt tillbehör. Detta gäller bland annat en bra resväska, samt en plan för hur du ska packa ned allt för att inte missa något viktigt.

Ska du iväg på en resa? Då kan du behöva en bra väska som du packar ned det väsentliga i. Hitta din resväska online och få den hemskickad, oavsett storlek. Det kanske är en kabinväska, en mellanstor väska eller en större variant du är ute efter? Alla dessa hittar du snabbt och enkelt på nätet, perfekt för dig som snart ska iväg på en resa och inte vill springa runt i affärer och butiker för att hitta rätt.

Packa din packning rätt inför resan

Det finns en hel del tips att lyda till för dig som ska ut och resa och vill optimera din packning. Lär dig med andra ord att packa väskan så som proffsen gör. I en artikel i Elle tipsas det bland annat om de packningshacks som du inte bör klara dig utan. Dessa är följande:

  • Packa i rätt ordning. Packa det tyngsta längst ner vid hjulen och det lättaste högst upp vid handtaget. Då blir resväskan enklare att dra och den riskerar inte att tippa över. Tar du med väskan in i flyget? Packa necessären högst upp för att enkelt kunna plocka ut den i säkerhetskontrollen.
  • Separera skorna. Packa skorna längs med resväskans kanter. Skydda dem gärna med en skopåse eller varför inte använda en duschmössa?
  • Fyll skorna. Nästa steg är att fylla skorna med diverse små prylar. Det hjälper skorna att hålla formen och du får mer plats i väskan om du lägger strumpor, små påsar med smycken och andra mindre saker i skorna.
  • Rulla kläderna. Du minimerar risken för skrynkliga kläder och sparar plats när du rullar ihop dina plagg i väskan istället för att vika dem på varandra.
  • Packa enligt outfits. Planera vilka kläder du behöver utefter hur du ska kombinera dem. Ifall du spiller rödvin på din ena blus under weekendresan behöver ju den andra också matcha dina byxor. Se till att du kan kombinera alla plagg för att få ut så mycket som möjligt av kläderna under resan.
  • Fyll små flaskor. Produkter i resestorlek kan ofta kosta mycket jämfört med vad man får för pengarna. Inhandla istället tomma små flaskor som du fyller med dina vanliga skönhetsprodukter.
  • Lägg plast under locket. Rädd för att dina skönhetsprodukter och din solkräm ska läcka under resan? Klistra på en bit plastfilm eller tejp innan du skruvar på locket för att minimera risken för läckage.

Fler packningstips för resväskor hittar du här.

 

Dagsturer för vandringsentusiaster i Europa

resaVill du vandra mer? Kanske gå vidare från de svenska fjällen, ner i Europa? Då ska du läsa denna artikel i Vagabond, där tipsas det nämligen om åtta sköna dagsrutter för aktiva hikers ute på kontinenten. Där tipsas det om bland andra följande resmål:

Sardinien – Sentiero per Cala Goloritze. Här har du närmare 500 meters nivåskillnad under en vandring på bara fyra kilometer. Det är alltså ett hisnande vackert landskap och en perfekt utmaning på semestern.

Portugal – från Porto Covo till Vila Nova de Milfontes. Vandring på tvära klipputsprång och bukter samt via långgrunda, mjuka flodmynningar. En två mil lång dagstur mellan de två orterna.

Kreta – Chochlakiesravinen – Kato Zakros. Raviner och klapperstenstränder, stup och sänkor mot havet. En vacker och hänförande dagsetapp på denna varma Medelhavsö.

Kroatien – Via Dinarica till Omis. Upplev allt från kuststäder och borgruiner, berg, hav, skog, saltstänkta klippor och vinrankor. Denna dagstur bjuder på nästan allt.

Turkiet – Olypos till Ulipinar. Bortom semesterorterna och stränderna kan du här hitta hela 50 mil trekking som går längs The lycian way på sydkusten. Vattenfall, stränder, berg och klippor möter dig på denna väg mot bergsbyn Ulipinar.