3 tips när du reser inom Sverige

Många svenskar semestrar i Sverige till följd av coronapandemin och ett ökat miljötänk. När du reser inom Sverige är det viktigt att du packar rätt i en bra resväska för att resan ska bli så bekväm som möjligt. Det är även viktigt att boka boende och aktiviteter i förväg samt följa rådande rekommendationer.

Allt fler svenskar väljer att spendera semestern i Sverige. Coronapandemin samt en ökad miljömedvetenhet har gjort att många har fått upp ögonen för att resa inom Sveriges gränser istället för att åka på utlandssemester. Detta har gett upphov till begrepp som hemester och svemester. Sverige är ett fantastiskt vackert land som erbjuder något för alla smaker. Det finns dock en del att tänka på när du ska ut och resa i vårt avlånga land. Här hittar du de tre bästa tipsen inför Sverigesemestern.

Packa smart

Sverige må vara vackert, men det är inte ett land som är känt för sitt vackra väder. Tvärtom kan väderleken snabbt slå om och det bör du tänka på när du packar. Packa för plötsliga väderförändringar där temperaturen snabbt kan sjunka. Det är alltid bra att packa ett eller flera par ombyten, framför allt om du ska spendera mycket tid i naturen. Blöta och kyliga kläder kan förstöra vilken semester som helst. Med tanke på det ombytliga vädret i Sverige krävs det ofta en hel del olika klädesplagg, vilket i sin tur kräver en bra resväska att packa i. Välj en högkvalitativ väska som rymmer mycket samtidigt som den är lätt att bära.

Boka i förväg

Planera din resa i god tid och boka aktiviteter i förväg. Eftersom att allt fler svenskar väljer att resa runt i Sverige finns det risk att aktiviteter, restauranger och boenden är fullbokade. För att undvika onödiga överraskningar på resan rekommenderar vi att du bokar så mycket som möjligt i förväg. Det gör det även lättare att packa nödvändiga kläder och föremål till resan.

Visa hänsyn & följ rådande restriktioner

Det är alltid viktigt att visa hänsyn när du är på resande fot, oavsett om det är i Sverige eller utomlands. Med rådande coronarestriktioner är det dock särskilt viktigt att hålla social distansering och följa andra rekommenderade riktlinjer relaterade till virusspridningen. Tänk på att dessa ändras och därför är det ditt ansvar att hålla koll på vad som gäller när du är ute och reser.